Nabízíme

Komunitou podporované zemědělství

KPZ je oboustranně výhodný způsob pěstování a odbytu plodin. Pro pěstitele je velikou výhodou, že má již na začátku sezóny příjem, ze kterého je možné financovat potřebné práce, osiva a má jistotu odbytu plodin. Podílník má zase jistotu pravidelného odběru čerstvých výpěstků přímo od pěstitele. V případě neúrody se obě strany snaží najít přijatelné řešení pro všechny.

KPZ je podle nás skvělá forma obchodu. Jsme rádi, když poznáme lidi, kteří si od nás berou výpěstky, často z toho vzniknou zajímavá propojení a další spolupráce. Podílníci přímo vidí, jak a kde roste jídlo, mohou se zapojit do našich aktivit a líbí se jim to. Snažíme se, aby ekologicky pěstovaná zelenina, byliny a květiny byly dostupné pro co nejširší veřejnost, aby si každý mohl dovolit jíst zdravé jídlo. KPZ si získává stále větší oblibu a my si myslíme, že zejména pro městské zemědělství (nejen) v Praze je to to pravé.

Letos nabízíme podíly na sezónu červen – listopad za 6500,-. Bedýnka se vydává 1x za 14 dní v úterý v odpoledních/večerních hodinách. Možnost si k podílu přikoupit i vejce (10 ks v každé bedýnce) za 1300,-. Pokud si s námi odpracujete 10 nebo 20h, cenu podílu Vám snížíme o 1000,-, resp. o 2000,-. Registrační formulář najdete zde.

Komunitní zahrada

  • Záhony k užívání se nachází na části pole v Praze Kunraticích, p. č. 804/119, nejbližší autobusové zastávky jsou: U tří svatých, Dobronická a Zelené domky.
  • Každý pěstitel si může zvolit velikost plochy pro pěstování, maximální velikost není omezená.
  • Zaplacením příspěvku se zájemce stává členem neformálního klubu komunitní zahrady U tří svatých, minimální doporučený příspěvek na rok 2024 je 800 Kč při využívání jednoho záhonu o rozloze 5m2.
  • Uživatelé mají k dispozici zahradní domek, kde si mohou uložit své nářadí, k zalévání je možno využít vodu z přidělených IBC nádrží a je možno využít zázemí na vedlejším travnatém pozemku na konci ulice Jihočeská (suché WC, ohniště).
  • Není povoleno používání chemických hnojiv, postřiků apod.
  • Uživatelé jsou povinni udržovat okolí svého záhonu (cestičky) bez plevele.
  • Záhony jsou přístupné neomezeně.
  • Uvítáme jakoukoli iniciativu vedoucí ke zvelebení komunitní zahrady a pořádání společných akcí.
  • Na pozemku se zázemím je po dohodě prostor pro různé komunitní akce (společné vaření, tvoření..), prostor je vhodný i pro pobyt dět

Firemní teambuilding